1. Hjem
  2. Marius Opdahl Larsen
  3. Ungdomscamper 2024
Ungdomscamper 2024 - headerbilde

Ungdomscamper 2024

Friluftsrådet arrangerer i sommer og høst fire overnbattingscamper for ungdom med ulike tema innenfor friluftslivet. Deltakelse på campene er helt gratis med kost og losji inkludert, og er åpne for ungdom i alle våre ni medlemskommuner. 

 

Ungdomscampene som friluftsrådet arrangerer er rettet mot ungdom i alderen 14-18 år i våre medlemskommuner, og er et tilbud hvor deltakerne får muligheten til å oppleve og prøve ut forskjellige aktiviteter tilknyttet friluftslivet i ulike naturmiljø. Her vil ungdom få utforske hvilke muligheter som ligger i friluftslivet og inne i naturen, samt få muligheten til å bli kjent med andre friluftsinteressert ungdommer. Vi ønsker at deltakerne på våre ungdomscamper også får en innføring i de tema som våre camper omhandler og gi de en mulighet til å lære seg noen grunnleggende  friluftsferdigheter underveis. Ungdomscampene våre har derfor også et visst kurs- og opplæringsfokus. Den samlete målsettingen med campene er å bidra til at ungdom oppdager mulighetene som ligger inne i naturen og gi de noen grunnleggende ferdigheter som kan brukes til videre utforskning av friluftslivet og naturen på egen hånd. 

 

Program 2024

Ungdomscamp med tema fridykking, Grøtavær 1. - 4. juli

I juli arrangerer friluftsrådet en ungdomscamp med tema svømming i sjø og fridykking over fire dager. Her vil vi overnatte på den fantastiske Burøya like utenfor Grøtavær på Grytøya i Harstad kommune. Her vil deltakerne få prøve ut fridykking og svømming i sjø, samt få overnatte ute i telt og også lære seg noen grunnleggende friluftsferdigheter i tillegg.

Mer info og påmelding ungdomscamp fridykking

 

Ungdomscamp med tema bre og fjell, Narvikfjellene 5. - 8. august

Dette er en ungdomscamp som er lagt til fjellene bak Beisfjorden og Skjomen i Narvik kommune, hvor vi finner noe av de høyeste toppene og mest alpine landskapet i Nord-Norge med flere isbreer og topper opp til neste 1900 meter. Campen er lagt opp som en vandringstur gjennom fjellene her, hvor vi underveis vil overnatte i telt og lære om vandring i taulag på isbre og prøvd å toppe ut en av de fantastiske fjellene her.

Mer info og påmelding for ungdomscamp bre og fjell

 

Ungdomscamp med tema hytte til hytte, Hinnøya 12. - 14. august

På denne ungdomscampen vil deltakerne få oppleve det fantastiske landskapet i fjellene på Hinnøya gjennom å følge trekatruta med start og slutt i Fiskefjorden. Underveis vil vi overnatte Harstad Turlag sine hytter Toralfsbu og Haakonsbu. 

Mer info og påmelding ungdomscamp hytte til hytte

 

Ungdomscamp med tema kystfriluftsliv, Grovfjord 20. - 22. september

Til høsten arrangerer friluftsrådet en ungdomscamp med tema kystfriluftsliv i Grovfjord i Tjeldsund kommune sammen med Elvegård Fjordcamp. På denne campen vil deltakerne blant annet få lære mer om kystkultur og ulike fiskemetorprøve, samt få oppløring i seiling med gafferiggede seilbåter og prøve overnatting på båt.

Mer info og påmelding ungdomscamp kystfriluftsliv