1. Hjem
  2. TellTur utvider - Gratangen er også med!
TellTur utvider - Gratangen er også med!  - headerbilde Bjørnarvatn av Fotogjeteren

MHålogaland_fr_logo-rund.jpg

Midtre Hålgoaland friluftsråd er i dag et kommunalt oppgavefellesskap og består av ni deltakerkommuner i Ofoten og Sør-Troms.

Vårt mål er at alle skal ha mulighet til friluftsliv som trivsel-, helsefremmende og miljøvennlig aktivitet. Arbeidet knytter seg blant annet til planlegging og utvikling av stier, løyper og anlegg, kurs og nettverkssamlinger for å øke friluftskompetanse hos lærere i skole og barnehage, planlegging og gjennomføring av friluftsaktiviteter for ulike grupper, samt informasjonstiltak. Arbeidet med å ta vare på naturen og tilrettelegge for positiv aktivitet er svært viktig for oss.

Gladnyhet!

Gratangen er med og har alle sine 15 turer i turkonkurransen "10 på tur i Gratangen" med, samt noen andre lavterskelturer i nærområdet til sine innbyggere. De turene som i noen grad er universelt utformet har er merket med stjerne (*) i listen under og i appen vises de med et barnevognmotiv. Vi håper innbyggerne i Gratangen blir aktive brukere av TellTur og kommer med tilbakemelding til oss og kommunen ved feil eller mangler. Vi tar også imot forslag til turmål som kan være aktuelle å legge inn når konseptet videreutvikles de neste årene.

 

Gratangen - oversikt over turer:

Snolke, turinformasjon finner du her.

Botnvatnet, turinformasjon finner du her

Nattmålbua, turinformasjon finner du her.*

Årsteinhornet, turinformasjon finner du her.

Rennelvvatnet, turinformasjon finner du her

Hilleshamvatnet (Hilssájávri), turinformasjon finner her.*

Kåta, turinformasjon finner du her.

Eidevatnet, turinformasjon finner du her.

Foldvikvatnet, turinformasjon finner du her.

Blåvatnet, turinformasjon finner du her

Belnesvatnet, turinformasjon finner du her

Skiftegammen, turinformasjon finner du her

Snaufjellet, turinformasjon finner du her.

Bjørnarvatnet, turinformasjon finner du her.

Kråholla, turinformasjon kommer snart her.

 

Gratangen.jpg

Foto: Fotogjeteren

 

Hva er TellTur og hvordan kommer jeg i gang?

TellTur er friluftsrådenes elektroniske postkassetrim. Her finner du et vell av turmål og kan registrere dine resultater uten å skrive deg inn i boka. Er det ønskelig med konkurranse kan du konkurrere med deg selv, venner eller andre turgåere om å nå flest mulig mål. Ut 2021 er det gratis å registrere seg og bruke tjenesten. 

Det er ingen koder å lete etter eller turboksignering, alt gjøres digitalt. Alt du trenger er en mobil. Se hvilke andre kommuner i regionen eller nabofylket som har aktivtert turmuligheter ved å saumfare TellTur eller Norgeskart-appen, og begynn tellingen di allerede i dag!

 

Slik gjør du:

→ Opprett bruker:

♥ Gå inn på telltur.no eller last ned appen “Norgeskart friluftsliv” og opprett en bruker.

♥ Finn turer i ditt nærområde eller andre steder i kommunen og gå en tur dit.

♥ Turene dine finner du under https://www.telltur.no/alleturmaal

 

→ Turregistrering:

♥ Ankommet turmål: åpne appen og få automatisk mulighet til å sjekke inn med og uten dekning! OBS: uten dekning må appen åpnes igjen når du har dekning for å fullføre registreringen.

♥ Har du ikke med mobilen, men ønsker å registrere din tur på www.telltur.no, kan du få kode til turen ved å henvende deg til lokalt turlag, folkehelsekoordinator i kommunene eller kontaktperson i Midtre Hålogaland friluftsråd.

 

Hvordan melder jeg meg på "10 på tur i Gratangen" digitalt?

For å melde deg på konkurransen må du først følge påmeldingsreglene til Gratangen kommune ved å kjøpe klippekort (100kr for voksen, 50 kr for ungdom under 18 år, barn er gratis). Hvis ikke blir ikke deltakelsen din gjennom det digitale opplegget gyldig. Påmelding gjøres ved å Vippse overnevnte sum til 533193, husk å merke med navn og at det gjelder "10 på tur i Gratangen". 

Deretter må du med din bruker på TellTur.no melde deg på temakonkurransen tilhørende ditt friluftsråd. For å melde deg på "10 på tur i Gratangen" må du ha opprettet bruker og være pålogget for å få opp den grønne "meld på" under konkurransen som du finner her. Du vil også se listen over de aktuelle turmålene for årets turkonkurranse og kan trykke deg inn for å lese de ulike turbeskrivelsene. 

NB! Du må ha logget inn og valgt "Midtre Hålogaland friluftsråd" som ditt friluftsråd for at det skal være mulig å melde seg på temakonkurransen. 

 

Vi vil se turene deres! 

Send gjerne inn bilder til oss på e-post eller bruk #TellTurGratangen og #TellTurMHF på Instagram slik vi kan se bildene dere tar fra turmålene i kommunene og regionen.

Fra før er Harstad kommune, Narvik kommune, Ibestad kommune og Evenes kommune med. Utforsk flere aktuelle turmål her.