1. Hjem
  2. TellTur nå også i Harstad!
TellTur nå også i Harstad! - headerbilde Øivind Arvola

Gladnyhet!

Harstad er med og har startet med 10 lavterskelturer i nærområdet til sine innbyggere, flere av turene er universelt utformet og dermed tilgjengelig for folk med rullestol, barnevogn eller rulator. Disse er merket med stjerne (*) i listen under. Vi håper innbyggerne i Harstad blir aktive brukere av TellTur og kommer med tilbakemelding til oss og kommunen om hvilke andre turer som kan være aktuelle å legge inn når konseptet videreutvikles det neste året. Utvidelse til flere turer sees i sammenheng med kommunens ferdselsåreplan, et arbeid som er i oppstartsfasen nå. 

 

Harstad - oversikt over turer

Stien langs sjøen, se turinformasjon her.*
Grunnvatnet - Folkeparken, se turinformasjon her.*
Gressholmen, se turinformasjon her.*
Maistua, se turinformasjon her.
Musvannet, se turinformasjon her.*
Gapahuken i Breivika, se turinformasjon her.*
Gangsåstoppen, se turinformasjon her.
Hinnsteinen, se turinformasjon her.
Havnepromenaden, se turinformasjon her*
TV-tårnet, se turinformsjon her.*

Hva er TellTur og hvordan kommer jeg i gang?

TellTur er friluftsrådenes elektroniske postkassetrim. Her finner du et vell av turmål og kan registrere dine resultater uten å skrive deg inn i boka. Er det ønskelig med konkurranse kan du konkurrere med deg selv, venner eller andre turgåere om å nå flest mulig mål. Ut 2021 er det gratis å registrere seg og bruke tjenesten. 

Det er ingen koder å lete etter eller turboksignering, alt gjøres digitalt. Alt du trenger er en mobil. Se hvilke andre kommuner i regionen eller nabofylket som har aktivtert turmuligheter ved å saumfare TellTur eller Norgeskart-appen, og begynn tellingen di allerede i dag!

 

Slik gjør du:

→ Opprett bruker:

♥ Gå inn på telltur.no eller last ned appen “Norgeskart friluftsliv” og opprett en bruker.

♥ Finn turer i ditt nærområde eller andre steder i kommunen og gå en tur dit.

♥ Turene dine finner du under https://www.telltur.no/alleturmaal

 

→ Turregistrering:

♥ Ankommet turmål: åpne appen og få automatisk mulighet til å sjekke inn med og uten dekning! OBS: uten dekning må appen åpnes igjen når du har dekning for å fullføre registreringen.

♥ Har du ikke med mobilen, men ønsker å registrere din tur på www.telltur.no, kan du få kode til turen ved å henvende deg til lokalt turlag, folkehelsekoordinator i kommunene eller kontaktperson i Midtre Hålogaland friluftsråd.

 

Send gjerne inn bilder til oss eller bruk #TellTurHarstad og #TellTurMHF på Instagram slik vi kan se bildene dere tar fra alle turmålene i regionen!

Fra før er Ibestad kommune, Evenes kommune og Narvik kommune med. Utforsk flere aktuelle turmål finner her