1. Hjem
  2. Marius Opdahl Larsen
  3. Ungdomscamp og friluftsskoler i vinterferien
Ungdomscamp og friluftsskoler i vinterferien - headerbilde Marius Opdahl Larsen På vei over Sirkelvannet på ungdomscamp

Friluftsrådet har flere prosjekter hvor vi setter opp aktiviter for barn og ungdom og i vinterferien arrangerte friluftsrådet både ungdomscamp og friluftsskoler.

Ungdomscamp

26. til 29. februar arrangerte friluftsrådet en ungdomscamp med tema vinterfriluftsliv for ungdommer i alderen 14 til 18 år, med base ved Sirkelvannet i Narvik kommune. Her fikk deltakere fra blant annet Narvik, Tjeldsund, Harstad og Ibestad prøvd ut vintercamping ute med overnattting i telt og snøhule. Ungdomscampene er lagt opp med en målsetnining av å både være en mulighet for eldre ungdom til å få prøve ut aktiviteter ute i det fri og som et kursopplegg hvor deltakerne får anledning til å lære seg noen grunnleggende ferdigheter og kunnskaper til å kunne utforske naturen på egen hånd etter campen.

Friluftsrådet er opptatt av å kunne gi et variert tilbud av aktiviteter i forskjellige natruemiljø, hvor ungdom kan få oppleve å prøvd ut forskjellige fassetter av friluftslivet og bli kjent med andre ungdommer fra vår region. På denne ungdomscampen fikk deltakerne blant annet prøvd ut leirslaging og overnatting ute vinterstid i telt og snøhule, matlaging på primus, orientering ute med kart og kompass, litt grunnleggende skredlære og mere til. 

 

Friluftsskoler

Friluftsskoler er Friluftsrådets prosjekt rettet mot barn og ungdom i alderen 10-13 år hvor deltakerne får mulighet til å delta på forskjellig friluftsrelaterter aktivitetete over tre dager i grunnskolens ferieperioder.

Narvik

26. - 28. februar arrangerte friluftsrådet en friluftsskole i samarbeid med Narvik kommune i Kobberstadløypa. Her fikk deltakerne leke utendørs både med og uten ski beina, lage mat på primus og bål, gått natursti med spørsmålkonkurranse, prøvd skyting med luftgevær og mere til.

Harstad

Vi arrangerte i samme periode også en friluftskole i Harstad i samarbeid med Medkilaspeiderne. Denne skolen hadde base rundt folkeparken og her fikk deltakerne i tillegg til fri lek både med og uten ski og akebrett, prøve ut blant annet isfiske, matlaging ute og overnatting på Grønnkolhytta.