1. Hjem
  2. Marius Opdahl Larsen
  3. Klatrecamp for ungdom
Klatrecamp for ungdom - headerbilde Marius Opdahl Larsen/klatrecamp

14. til 18. august avholdt Midtre Hålogaland Friluftsråd en klatrecamp for ungdom ved Haugfjell i Narvik kommune.

Vi hadde hovedleir like ved demningen ved Nedre Jernvann. Området her har en rekke etablerte klatrefelt og fjellklatreruter og gir et perfekt utgangspunkt til området vest for selve Haugfjell, som med sin solide granitt byr på fast fjell med god friksjon som er som lagd til å klatre på.

På denne campen var det i alt 9 deltakere i alderen 14-15 år fra Narvik, Tjeldsund og Harstad som sammen med tre erfarne veiledere, klatret rundt på klippene og fjellveggene som ligger her. Under dagene fikk vi blant annet prøvd klatring på topptau og led på bolt, klatring over flere taulengder på naturlige sikringer, bygging av rappellanker og rappellering og mye mer. Vi overnattet ute i telt alle dagene og fikk også oppleve både leirlivets gleder med god mat på primus og bålkos, og tilhørende utfordringer med regn og vind og dårlig festede barduner. 

Ungdomscampene har som formål å både gi muligheter til deltakerne å kunne utforske og oppleve forskjellige friluftsaktiviteter, og samtidig gi muligheter for læring og kunnskaper nok til å starte utforskning av disse aktivitetene og naturen på egen hånd. Klatrecampen bød altså på en god blanding av lek og læring og tilbakemeldingene fra deltakerne var veldig gode, med klare ønsker om flere camper som gir mulighet til utforskning og opplæring i forskjellige aktiviteter man kan holde på med ute på fjellet og inne i naturen.

Ungdomscampene finansieres via tilskudd fra blant annet fylkeskommune og midler fra miljødirektoratet. For denne campen fikk vi i tillegg et lokalt tilskudd fra sparebanken 68°nord.