1. Hjem
  2. Gå høsten i møte med TellTur - elektronisk turregistrering
Gå høsten i møte med TellTur - elektronisk turregistrering - headerbilde Arild Johan Olsen
Som smittereduserende tiltak og for å inspirere innbyggerne i våre medlemskommuner til et mangfold av turer, så har vi i løpet av sommeren startet med TellTur, som er friluftsrådenes landsomfattende elektroniske postkassetrim. 
Her kan du finne ett vell av ulike turmål og du kan registrrer turer for deg selv og familien. Ut 2020 er den årlige avgiften for å bruke appen gjernet - så nå er det gratis! Hittil er det Evenes kommune, Ibestad kommune og Narvik kommune som er i gang med TellTur og de andre kommunene ønsker å komme i gang i løpet av 2021.
TellTur gir oss muligheten til å effektivt lage nye turmål gjennom digitale merker. Ingen koder å lete etter eller turboksignering. Alt du trenger er en mobil. Se hvilke andre kommuner som har aktivtert turmuligheter ved å saumfare TellTur eller Norgeskart-appen, og begynn tellingen di!
 
Slik gjør du:
→ Opprett bruker:
  • ♥ Gå inn på telltur.no eller last ned appen “Norgeskart friluftsliv” og opprett en bruker. 
  • ♥ Finn turer i ditt nærområde eller andre steder i kommunen og gå en tur dit.
  • ♥ Turene dine finner du under https://www.telltur.no/alleturmaal
→ Turregistrering:
  • ♥ Ankommet turmål: åpne appen og få automatisk mulighet til å sjekke inn med og uten dekning! OBS: uten dekning må appen åpnes igjen når du har dekning for å fullføre registreringen.
  • ♥ Har du ikke med mobilen, men ønsker å registrere din tur på www.telltur.no, kan du få kode til turen ved å henvende deg til lokalt turlag, folkehelsekoordinator i kommunene eller kontaktperson i Midtre Hålogaland friluftsråd.
 
Lykke til og god tur!
 
 
Har du spørsmål angående TellTur eller turmål kan du kontakte Birgitte, som er ansvarlig for dette hos oss eller lokalt turlag.