1. Hjem
  2. Påskehilsen
Påskehilsen - headerbilde

Påskehilsen

I år blir det en annerledes påske for de fleste av oss. Vi skal holde god avstand og vi skal være litt mer for oss selv enn vi vanligvis pleier å være.

Heldigvis trenger vi ikke bare å sitte inne. Vi kan jo ta oss en tur ut, men vi bør la det strabasiøse vike for det enkle. 

 

Vi i Midtre Hålogaland friluftsråd vil oppfordre deg til å bruke naturen i påsken og vi håper du benytter sjansen til å utforske mulighetene i nærheten av der du bor. Vi vil slå et slag for akebakken i nabolaget, for skogen bak huset, for kuleløypa i hagen, for lunsj i fjæra, for en kaffekopp i solveggen og for telt på verandaen. Vi vil slå et slag for det enkle friluftslivet! 

Skal du ut på tur i et populært utfartsområde anbefaler vi at du ser etter muligheten for alternative startpunkter. Vi må prøve å unngå å flokke oss sammen på overfylte parkeringsplasser og presse oss frem i skiløypa. Undersøk kartet (https://norgeskart.no/), ta en telefon til en turinteressert venn eller besøk nettsidene til ditt lokale turlag, så finner du et godt utgangspunkt for turen. Kanskje resulterer undersøkelsene i at du blir fristet til å prøve et nytt og mindre brukt område eller en ny aktivitet? 

Har du bestemt deg for å legge ut på en lengre tur kan det være greit med en rask repetisjon av fjellvettreglene. Du vet, de som handler om planlegging, om å ta hensyn til været, om å huske nødvendig utstyr og som forteller oss at det er ingen skam å snu (https://www.dnt.no/fjellvett/). Du finner varsling om snøskredfare, flom, jordskred og isforhold på varsom.no. Vær forberedt og la oss spare helsevesenet for unødvendige tur-ulykker i år. 

Friluftsrådet arrangerer en enkel påskekonkurranse på facebook og instagram, der vi kommer med tips til morsomme friluftsaktiviteter for store og små. Sleng deg gjerne med og vinn fine premier.

 

Denne påsken blir annerledes, men den kan jo bli fin :)

 

God påske!