1. Hjem
  2. God jul og godt nyttår :)
God jul og godt nyttår :) - headerbilde Torill Stiberg

Julehilsen :)

Julekort (1).jpg

Jula nærmer seg og vi i friluftsrådet ønsker dere alle ei god adventstid. Ta deg gjerne en fortjent pause fra arbeidet og la naturen hjelpe deg å koble av. Kanskje finner du også inspirasjon til å gi en naturopplevelse til noen i julegave? 

Noe av det fineste du kan gi bort er tid. Noen av de fineste stedene vi kan dele tid finner du i naturen. Så hvorfor ikke gi bort en felles naturopplevelse i julegave? Hva med å invitere noen du ønsker å glede med på båltur i skogen - evt. med servering av middag eller bålkaffe? Hva med en «all-inclusive» telttur i vinter? Hvis teltlivet ikke frister så finnes det mange hytter der du kan leie eller låne. Har du kunnskap om friluftsliv så kan du jo også gi bort denne - hva med et heldagskurs i ski, fiske, sopplukking eller padling. Og husk - du trenger ikke reise langt for å oppleve noe stort - ofte finnes de største opplevelsene i de små tingene i nærområdet.

I samarbeid med våre medlemskommuner og lokale lag og foreninger arrangerer vi med jevne mellomrom lavterskel friluftsaktiviteter i nærmiljøet. Sosialt, enkelt og godt for kropp og sinn. Aktivitetene markedsføres lokalt, så følg med på din kommunes nettsider, oppslag i butikken eller i avisen. Vi lenker også til arrangementene fra våre Facebooksider. Blant annet arrangerer vi friluftsskoler for barn i alderen 10-13 år i samarbeid med medlemskommuner, lag og foreninger  i skolenes ferier. Det er gratis å delta, og det trenges ikke noen forkunnskaper for å delta. Friluftsskolen er en trygg og god arena for sosialisering og utfoldelse i naturen. Friluftsrådet tilbyr også et lærende nettverk bestående av skoler og barnehager, hvor fokuset er økt bruk av naturen i undervisning og aktivitet. Første nettverkssamling er 10. januar i Grovfjord, hvor ledelse og rektorer møtes for å planlegge 2020. 

 

Vi er nå i gang med prosjektet “Plan for friluftslivets ferdselsårer” hvor vi i samarbeid med medlemskommunene skal kartlegge og utvikle ferdselsårer, turruter, infrastruktur mv. Flere kommuner er i gang med arbeidsgrupper og planarbeid. Om man ønsker å bidra lokalt i planarbeidet så er dette både mulig og ønskelig - planoppstart vil bli annonsert i din lokalavis samt på kommunens hjemmeside. For de kommunene som ikke er kommet i gang med planarbeidet så vil disse følges opp i året som kommer. I forbindelse med dette arbeidet planlegger vi å arrangere konferanse med tema bærekraftig besøksforvaltning 17. - 18. juni 2020.

Konferanse.jpg

Vi i Midtre Hålogaland friluftsråd takker alle våre samarbeidspartnere for mange gode initiativer og gode resultater i året som har gått og ser fram til et innholdsrikt og godt 2020.

 

Riktig god jul og godt nyttår :)

Julehilsen fra Anne-Margrethe, Torgeir, Ragnhild, Kim, Bertil og Thomas.