1. Hjem
  2. Læring i friluft - Utematkurs for barnehageansatte
Læring i friluft - Utematkurs for barnehageansatte - headerbilde Torgeir Bremer

 

9. oktober arrangerte friluftsrådet utematkurs i Framneslia for barnehageansatte i Narvik kommune. Regnet høljet ned, men vi lot oss ikke skremme og ansatte fra de fleste barnehagene i kommunen møtte opp.

Vi tilberedte ikke mindre enn 12 forskjellige retter på bål, med alt fra røye, elg og høstsuppe, til smuldrepai, blåbærsuppe og grove vafler. Trygt og godt ledet av kokk Hege Kristin Ruud fra Heges Matopplevelser.

Deltakerne ble stappmette og fikk forhåpentligvis noen gode idéer til meny for neste barnehagetur.Kurset var en del av friluftsrådets arbeid i prosjektet Læring i friluft, hvor målet er å inspirere barnehager til å ta med barna ut i naturen.

 

Læring i friluft er friluftsrådene og FL sitt nasjonale barnehage- og skoletilbud, med mål om mer og bedre uteaktivitet i barnehage, grunnskole og SFO. Midtre Hålogaland friluftsråd ønsker å inspirere barnehager, skoler og SFO til å bruke naturen som læringsarena ved å gi faglig påfyll og praktisk ferdigheter i friluftsaktiviteter relatert til kompetansemål i læreplan for ulike fag og rammeplan for barnehage.

 

Friluftsrådenes Landsforbund har utviklet idépermer for friluftsaktiviteter som kan gjennomføres i barnehage og skole. I Midtre Hålogaland friluftsråd arrangeres det jevnlige samlinger for skoler og barnehager i regionen som har til formål å inspirere til å ta i bruk naturen i undervisningen. I 2018 har vi i samråd med skolene plukket ut samisk kultur som hovedtema. For barnehagene er hovedtema i 2018 Kysten som læringsarena

 

Ta kontakt med oss om du har spørsmål knyttet til Læring i friluft.

Utematkurs 2.jpg