1. Hjem
  2. Nettverksamlinger for grunnskolelærere - Samisk kultur
Nettverksamlinger for grunnskolelærere - Samisk kultur - headerbilde Thomas Johansen

Nettverkssamlinger for grunnskolelærere - Samisk kultur

 

Midtre Hålogaland friluftsråd har gjennomført to nettverkssamlinger for grunnskolelærere i Ofoten og Sør-Troms i prosjektet Læring i friluft. Samlingen ble lagt til Beisfjord og Njalasouka Adventures, som vartet opp med strålende sol i fantastiske omgivelser.

Tema på samlingen var samisk kultur, og i alt 25 lærere fra regionen fikk lære mer om den samiske kulturen og samisk historie i vårt nærområde. Samlingen var av praktisk karakter og lærerne fikk i løpet av dagen prøve seg på aktiviteter som bygging av lavvo, garving av skinn, gravering på reinhorn, sanking av ville vekster, matlaging på bål og lassokasting.

Samisk kultur er et svært aktuelt tema i grunnskolen og er knyttet til mange kompetansemål i ulike fag. Samisk kultur er også aktuelt i et større perspektiv, som viser oss et levesett hvor mennesket lever i pakt med naturen. En måte å leve på som utnytter ressursene vi omgir oss med og som er bærekraftig. Og nettopp bærekraft er viktig da dette er et tema, som i følge nytt læreplanverk, skal inngå i undervisningen i relevante fag på alle klassetrinn.

Målet for samlingen var å gi lærerne kunnskap og inspirasjon til å lage gode undervisningsopplegg for sin elever. En stor takk til flinke instruktører som gjorde at dagen ble veldig bra.

Den andre nettverkssamlingen i Læring i friluft for lærere i Ofoten og Sør-Troms fant sted på Gállogieddi samisk friluftsmuseum i Evenes i øs pøsende regnvær. Lærerne fikk fordype seg i samisk matkultur og håndverk, og fikk kunnskaper og tips til å lage gode undervisningsopplegg.

 

Vi takker supre instruktører og engasjerte lærere som gjorde dette til en super dag!

 

Samisk kultur 2.jpg