1. Hjem
  2. Ny, bedre og tryggere bru på Nygårdsfjellet
Ny, bedre og tryggere bru på Nygårdsfjellet - headerbilde Sverre Mogstad

Nygårdsfjellet er et eldorado for friluftsliv. I området ved Sirkelvatnet, Nedre Jernvatnet, Dalvatnet og Haugfjellet er det veldig mange som har lagt ut på turer. En av de mest kjente er Stigen opp til Haugfjellplatået.

 

Nå kan vi informere om at det i dette området har kommet opp nye bruer som gjør det lettere å komme seg ut i terrenget og samtidig er tryggere. Cirkelen Hytteforening og Nordkraft har i samarbeid sørget for at det er kommet nye og solide bruer like ved den store parkeringsplassen langs E10. For turgåere og hytteeiere som skal ut i området, er det lettest å parkere der og legge i vei til den første brua noen meter østover. Dette er langt enklere og dessuten tryggere enn å ta av fra E10 enda litt lengre øst og parkere foran Jernvassdammen til Nordkraft. Avkjøringa kommer veldig brått på i en 80-sone. Flere turbeskrivelser har anbefalt dette. Det kommer imidlertid av og til overløp/vann over demninga og ned på der bilene står parkert.  

 

 

I barmarksesongen er det gratis å parkere på den nevnte parkeringsplassen. På vinteren er det ikke gratis, etter som Hytteforeninga må betale Statens veivesen for brøyting. Nordkraft takker Cirkelen Hytteforening for et flott samarbeid.