skilt Merking og skilting av løyper

Tilrettelegging, merking, skilting og gradering av stier og turrtuer senker terskelen for å delta i friluftsliv, kan øke naturopplevelsene og bidrar til sikkerhet og trygg ferdsel. 

Merkehåndboka angir standarden for skilting, merking og gradering av stier og trruter i Norge. Den utgis av Den Norske Turistforening, Innovasjon Norge og Friluftrådenes Landsforbund. Siste utgave er fra 2019 og kan lastes ned her (Merkehåndboka).

Der finnes også forslag til avtalemaler i forhold til tilrettelegging, merking og skilting. Eksempelmaler

 

Turskiltprosjektet var et nasjonalt skilt- og merkeprosjekt der Gjensidigestiftelsen og fylkeskommunene i felleskap gir øknomisk støtte til merking, skilting og informasjonstiltak knytta til turruter. Prosjektet har gitt et stort løft i det lokale arbeidet med å gjøre turruter tilgjengelig for allmennheten. Gjennom Turskiltprosjektet ble det utviklet en mer detaljert manual for sikring og merking som skal følges av alle som får tilskudd i prosjektet. Manualen bygger på Merkehåndboka og kan lastes ned her (Turskiltprosjektet)

Friluftsrådet har i samarbeid med medlemskommunene skiltet og merket løyper i hele regionen

Det kan omsøkes både spillemidler og ulike private/andre tilskuddsordninger for merke og skiltearbeid. Se toppmenyen, tilskuddsordninger Oversikt tilskuddsordninger