1. Hjem
  2. Prosjekter
  3. Friluftsskole

Friluftsskoler 

i 2021 er det planlagt 30 friluftsskoler i våre medlemskommuner, oversikt over sommerens friluftsskoler finner du lengre ned på siden.

Vi starter i vinterferien med friluftsskoler i Harstad, Ibestad og Narvik. Friluftsskoler for sommeren og høsten vil bli lagt ut på vår nettside og facebookside fortløpende.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10-13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv, gjennom friluftsrelaterte aktiviteter. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Det kan være én overnatting på Friluftskolen, men det er ikke et sammenhengende leirtilbud.

Friluftskolen skal være åpen for alle og med lav/uten deltakeravgift. Friluftskolen ble utviklet av Den Norske Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund, som resulterte i en veileder for gjennomføring av friluftskoler.På lokalt nivå gjennomføres friluftsskoler i samarbeid mellom kommune, lag/foreninger og friluftsrådet. Årlig arrangeres det rundt 20 friluftsskoler fordelt på vinter, sommer og høstferie.

Friluftsrådet er alltid ute etter flere samarbeidspartnere i form av lokale turlag og lignende. For mer informasjon om planlegging og gjennomføring av friluftskolen kan man gå in på friluftsskolens hjemmeside http://friluftsskole.no/, eller ta kontakt med prosjektleder Kim Ingebrigtsen:

Epost: kim.ingebrigtsen@narvik.kommune.no

Telefon: 957 35 102

 Friluftsskoler sommer 2021

Ibestad: Dato ikke fastsatt

 

Harstad: 

Friluftsskole 1. Folkeparken 21.-23 juni 

Bli med Håkon og Alma på en morsom og lærerik friluftsskole i Folkeparken. Oppmøte kl 09.00 ved parkeringsplassen, friluftsskolen avsluttes kl 15.00 samme sted

Friluftsskole 2. Folkeparken 24-26. juni

Bli med Håkon og Alma på en morsom og lærerik friluftsskole i Folkeparken. Oppmøte kl 09.00 ved parkeringsplassen, friluftsskolen avsluttes kl 15.00 samme sted

 

Friluftsskole 3. Sæteråsen gård 12.-14. juli

Bli med Anne-Rebecca på en spennende friluftsskole på Sæteråsen gård. I tillegg til bål, turer, orientering og friluftsliv vil oppleve gårdslivet med hest, kanin og ku.

Friluftsskole 4. august Dato ikke fastsatt

 

Kvæfjord: 21.-22. juni

Bli med på friluftsskole i Kvæfjord, hvor blant annet overnatting i hengekøyer står på programmet

 

Tjeldsund:

Friluftskole 1

Friluftsskole 2

Friluftsskole 3

Friluftsskole 4

 

Evenes: 10.-12. august

Bli med på friluftsskole i Snubba med Moski reiseliv. I løpet av friluftsskolen vil du blant annet oppleve garnfiske fra båt.

 

Salangen 27.-29. juli

 

Lavangen: Dato ikke fastsatt

 

Gratangen: Dato ikke fastsatt

 

Narvik

Bjerkvik 21.-22. juni

Håkvik,Sjursheim 21.-23. juni

Bli med på friluftsskole i Sjursheim. Blant annet får du oppleve kanopadling og fiske

Håkvik Sjursheim 24. 25. og 28 juni

Bli med på friluftsskole i Sjursheim. Blant annet får du oppleve kanopadling og fiske

Ballangen: dato ikke fastsatt

Kjøpsvik: dato ikke fastsatt

Narvik: august. dato ikke fastsatt

 

Vi legger ut informasjon om Friluftsskoler i vår region i aktivitetskalenderen. Mer informasjon kan du også finne på vår facebookside

Friluftsskolen mottar støtte fra følgende samarbeidspartnere.

  samfunnsløftet.jpg  friluftsrådenes landsforbund.jpg

  logo_farge_web.svg  Logo_nfk_300dpi (1).jpg