1. Hjem
  2. Prosjekter
  3. Friluftsskole

Friluftsskoler 

i 2021 er det planlagt 30 friluftsskoler i våre medlemskommuner 

Vi starter i vinterferien med friluftsskoler i Harstad, Ibestad og Narvik

 

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 10-13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv, gjennom friluftsrelaterte aktiviteter. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over tre til fem dager. Det kan være én overnatting på Friluftskolen, men det er ikke et sammenhengende leirtilbud.

Friluftskolen skal være åpen for alle og med lav/uten deltakeravgift. Friluftskolen ble utviklet av Den Norske Turistforeningen og Friluftsrådenes Landsforbund, som resulterte i en veileder for gjennomføring av friluftskoler.På lokalt nivå gjennomføres friluftsskoler i samarbeid mellom kommune, lag/foreninger og friluftsrådet. Årlig arrangeres det rundt 20 friluftsskoler fordelt på vinter, sommer og høstferie.

Friluftsrådet er alltid ute etter flere samarbeidspartnere i form av lokale turlag og lignende. For mer informasjon om planlegging og gjennomføring av friluftskolen kan man gå in på friluftsskolens hjemmeside http://friluftsskole.no/, eller ta kontakt med prosjektleder Kim Ingebrigtsen:

Epost: kim.ingebrigtsen@narvik.kommune.no

Telefon: 957 35 102

 

Vi legger ut informasjon om Friluftsskoler i vår region i aktivitetskalenderen. Mer informasjon kan du også finne på vår facebookside

Friluftsskolen mottar støtte fra følgende samarbeidspartnere.

  samfunnsløftet.jpg  friluftsrådenes landsforbund.jpg

  logo_farge_web.svg  Logo_nfk_300dpi (1).jpg