1. Hjem
  2. Medlemskommuner
  3. Tjeldsund

tjeldsundkom Tjeldsund - Dielddanuori (Troms og Finnmark)

tjeld(Foto: ukjent)

Tjeldsund kommune har store muligheter for friluftsliv for folk i alle aldre. Den nye kommunen har nærmere 4300 innbyggere og et areal på 814 km2 og er vertskommune for Forsvaret i Ramsund og Norges Brannskole på Fjelldal. Kommunen er geografisk spredt med en del på Hinnøya, en del på Tjeldøya og en del på den nordlige delen av halvøya mellom Ofotfjorden, Ramsundet, Tjeldsundet og Vågsfjorden. 

Evenskjer er kommunens kommunesenter, i tillegg har kommunen mange aktive og levende bygdesamfunn. Alle de ulike bygdene har turløyper, gapahuker, trimkasser og mange flotte turmål.Tjeldsundet har alltid vært en viktig ferdselsåre mellom sør og nord. I kommunen finner du fornminner og severdigheter som Steinsviksverdet, bautasteinen på Balstad, nausttuftene på Sand, Smykkefunnet i Hårvik, Gullskatten i Kongsvik, Tjeldsund museum m.m.

Det er mange merkede turløyper rundt om i hele kommunen som fører deg til mange flotte turmål, og vi har flere aktive løypelag, turlag og idrettslag som bidrar med tilrettelegging for fysisk aktivitet både sommer og vinter. Det er gode muligheter for spennende og opplevelsesrike turer for små og store, enten du ønsker å gå kort eller langt, høyt til fjells eller i lavlandet. 

Tjeldsund kan by deg alt du drømmer om av frisk luft, fjelltopper og tinder, mye hav og herlig natur. Her i midnattsolens land finner du alle muligheter for tur- og skigåing, jakt og fiske i alle former. Dagens aktive kulturliv omfatter ca 40 lag og foreninger med et vidt spekter av aktiviteter innen kultur, fysisk aktivitet og friluftsliv/naturopplevelse.

Kommunekontakten for Tjeldsund kommune er enhetsleder for folkehelse og kultur Janne Johansen