narviklogo Narvik (Nordland) 

Narvik.jpg

Narvik er vakker, vill og lett tilgjengelig, et naturlig knutepunkt mitt i Nord-Norge med kort kjøreavstand til Lofoten, Tromsø, Harstad og Kiruna i Nord-Sverige. Nærmeste regionale flyplass er Harstad/Narvik lufthavn Evenes, 45 minutters kjøring fra sentrum. Narvik er selve hovedpulsåren for logistikk, forsyning av handelsvarer og gods mellom Nord-Norge og resten av verden.

Med sine 18 800 innbyggere har Narvik det meste du kan ønske fra et bysamfunn med kafeer, kulturtilbud, et velutviklet studentsamfunn på UiT Norges arktiske universitet i Narvik og et fantastisk alpinanlegg med gondolbane midt i byen.

Narvik er bykommunen med et vidt spekter av friluftsmuligheter. Friluftstilbudet spenner fra båt, kajakk og kanopadling på fjorden til vandring i strandsonen, på stier lang lakseelver, eller toppturer til et utall av topper over 1000 meter over havet. Her har du hundretalls stier og turmål og velge mellom. I høyfjellet finnes rundt 400 kilometer merkede ruter, hvor du kan vandre i ukesvis nesten uten å treffe andre mennesker.

I kommunen kan du også vandre på den legendariske Rallarveien fra Riksgrensen til Rombaksbotn. For de som ønsker større utfordringer finnes flere klatrefelt, muligheter for fjellklatring, brevandring og terrengsykling.