narviklogo Narvik (Nordland) 

Narvik.jpg

Narvik kommune er vakker, vill og lett tilgjengelig, et naturlig knutepunkt mitt i Nord-Norge med kort kjøreavstand til Lofoten, Tromsø, Harstad og Kiruna i Nord-Sverige. Kommunen er selve hovedpulsåren for logistikk, forsyning av handelsvarer og gods mellom Nord-Norge og resten av verden. Med sine 22 000 innbyggere har Narvik det meste du kan ønske fra et bysamfunn med kafeer, kulturtilbud, et velutviklet studentsamfunn på UiT Norges arktiske universitet i Narvik og et fantastisk alpinanlegg med gondolbane midt i byen. Den nye storkommunen strekker seg fra Kjøpsvik i sør til Bjerkvik i Nord og innbyr til uforglemmelige naturopplevelser.

Friluftstilbudet spenner fra båt, kajakk og kanopadling på fjorden til vandring i strandsonen, på stier lang lakseelver, eller toppturer til et utall av topper over 1000 meter over havet. Her har du hundretalls stier og turmål og velge mellom. I høyfjellet finnes rundt 400 kilometer merkede ruter, hvor du kan vandre i ukesvis nesten uten å treffe andre mennesker.

Kontrastene er store i det vakre landskapet. Kjøpsvik har med sin flotte og allsidige natur et svært godt utgangspunkt for utøvelse av et aktivt og variert friluftsliv med Stetind, norges nasjonal fjell, som et yndet friluftsmål. Naturopplevelser i nærområdene og utmarka er viktig for innbyggernes identitet, livskvalitet og helse. I tillegg til den fantastiske naturrikdommen vi omgir oss med, skorter det ikke på menneskelige ressurser heller, selv om vi alltid har plass til flere!  Det er kortere enn du tror, til mer enn du aner.

Efjord, Håfjellet og grottene ved Kvitforsen er noen av naturperlene som må oppleves i Ballangenområdet. Et eldorado av vann, elver, fjordarmer og fjellområder gjør at mulighetene for jakt og fiske er svært gode. I tillegg til spektakulære toppturmål som Rånkeipen, Håfjelltuva, Verdenssvadet og Kjerna, finnes det også mange lett tilgjengelige turområder. På Skarstad finnes blant annet  den monumentale skulpturen «Himmel på jord» rett ved kanten av Ofotfjorden.

Narviks egen Matterhorn - Rombakstøtta eller Skjomtinden er krevende og spektakulære turer. Turer i nærområdet innover Tøttadalen, på Ankenesfjellet eller Håkvikdalen er got brukt av mange. Innerst i Rombaksfjorden kan du også vandre på den legendariske Rallarveien fra Riksgrensen til Rombaksbotn. For de som ønsker større utfordringer finnes flere klatrefelt, muligheter for fjellklatring, brevandring og terrengsykling. På vinterstid finnes det preparerte løyper flere steder i kommunen med glimrende utgangspunkt for både familieturer og idrettsglede. Muligheter for bålkos, båtturer og fiskeidyll er uansett lett å finne de fleste steder i Narvik. 

I Narvik finner du mengder av uberørt natur og flere steder men flere steder kan man finne rester av gamle gruver og skjerp der du kan jakte etter gull, kobber og mange spennende bergarter.

Det vil være gode muligheter å komme seg på arrangerte turer ulike steder i kommunen gjennom de aktive turlagene Kjøpsnes IL, Ballangen Turlag, Bjerkvik Aktiv og Narvik og omeng turistforening, hvor flere har gjort en enorm innsats med merking og skilting av nærmere 500 km stier og turløyper.

Kommunens kontaktperson er enhetsleder for kultur Randi Melgaard.