1. Hjem
  2. Medlemskommuner
  3. Kvæfjord

kvefjord Kvæfjord (Troms og Finnmark)

kvefjordbilde
(Foto: ukjent)

Kvæfjord kommune er en landbrukskommune med flotte kystområder, kulturlandskap og fjellterreng. Det finnes terreng med ulike utfordringer, med blant annet fire turstier i DNT systemet. Kommunen har nesten 3 000 innbyggere og et areal på 513 km2.

Turstiene er ellers gjerne lagt opp i nærheten kommunens tettes befolkede områder, se eksempelvis www.hinnoy.no og www.rettikartet.no for nærmere beskrivelse av kommunens ulike turalternativ. Om vinteren kan kommunenes lag og foreninger skilte med flotte utfartsområder og skispor på www.kvloyper.no.

Det finnes i dag en rekke frivillige lag og foreninger som har friluftsliv med som en del av sin lagsaktivitet i form av båtforeninger, kystlag, speidere og løypelag med mange flere.

Austerfjordtreffet arrangeres første helgen i august og er besøkt av mange tusen mennesker. Flotte konsertopplevelser både fredag og lørdag. Herlig markedsområde på det statlige friluftsområdet i Austerfjordbotn og turer i nærliggende løypenett. Her får du oppleve ærverdige gamle kjøretøy. Hjemmebakte kaker, nydelig grillmat, en lekepark for barna, møte med husdyr, tombola, loppemarked, livekonserter, pub, fantastisk natur og mye mer. Mer info kommer via UL Vårglimt sin side på Facebook «Austerfjordtreffet».

Kvæfjorduka: Siste helg i september arrangerer også friluftsdager med utgangspunkt i Surnåsen ved Borkenes, med tilgang til lett og godt skiltet turterreng. For mer informasjon sjekk «Bygdeliv i Kvæfjord» på Facebook.

Bondens marked: Arrangeres siste helg i september. Boder med lokal mat fra bonden, grønnsaker, bær, ost, kjøtt, bakevarer og mye annet.

Kommunens kontaktperson er Tor Anders Markussen.