ibestadkom Ibestad (Troms)

Gratangen.jpg

Ibestad kommune består av øyene Andørja og Rolla. Andørja, Nord-Europas mest fjellrike øy med 20 fjelltopper over 1000 moh, et skiparadis vinterstid og et yndet område for fjelltur sommerstid, både for den glade og den mer ambisiøse fjellbestiger. Rolla, Norges mest vannvrike øy, med sine langstrakte vidder, vakre fjell og utallige fiskevann, gjør øya unikt sammensatt for friluftinteresserte. Sykling står sterkt i Ibestad med Tour de Andørja og begge øyene har flotte områder for terrengsykling. Kommunen har 1300 innbyggere.

Med høye fjell, vidder og vann på et lite konsentrert område gjør Andørja og Rolla spesielle med mulighet for mange friluftsaktiviteter som tureer, jakt og fiske. I kommunene finnes det turer for store og små i alle mulige vanskelighetsgrader.

På et konsentrert område gir Andørja og Rolla særegne muligheter for varierte friluftsaktiviteter som toppturer, vandreturer, tur i fjæra, bading i hav og ferskvatn, terrengsykling, jakt og fiske. Mange av turene er merket, egner seg for store og små, og finnes i ulike vanskelighetsgrader.

På Andørja kan særlig toppturer til Indre Kråktinden, Stakken, Snøtinden, Årbostadtind, Kvitfjellet, Klåptind og Langlitinden anbefales, alle byr på fantastiske fjellopplevelser. Familievennlige turer kan gjøres til Vasskarvatnet med huler, Pollen i en terskelfjord, og til Laupstadstranda. Midnattsola kan nytes på Klåpheia eller med utsikt over Engenes og Straumbotn oppe på Nappen.

På øya Rolla kan du gå toppturer til Sula, Drangen og Rolla. Familievennlige turer, med utgangspunkt i Sørrollnes, kan legges til Dyngeneset og hula Åmen, til Fabeløya naturlekepark og videre til Ramnfløya og Hallen. På Nord-Rollnes får man midnattssol, hvite sandstrender og Tømmervika som har en naturlig grotte. Det er etablert mange skogsveier på øya og strekningen Dyrstad – Forså kan sykles midt oppå øya bak fjellene Drangen og Rolla.

 

Turtips! Dyngeneset og hula Åmen

Det går merkede stierfram til naturreservatet på Dyngeneset. Utgangspunktet for turen er Sørrollnes med retning nordvest, turlengde 10 km tur-retur. På veien dit kan man også få med seg skulpturen ved hula Åmen om sagnet fra 1600- tallet om Ivar og Anna, ei skikkelig røverhistorie som endte med halshugging for begge to.

 

Velkommen til vårt vakre og spektakulære øyrike!

 

Kommunens kontaktperson er enhetsleder for kultur og biblioteksjef Ingvild Johansen.