harstadkommv Harstad - Hárstták (Troms)

harsatd(Foto: ukjent)

Harstad kommune med sine 25 000 innbyggere ligger midt i Nord-Norge, strategisk plassert ved porten til Vesterålen og Lofoten, og er Nord-Norges tredje største by. I Harstad kommune får du urbane opplevelser og storslått natur, med nærhet til det meste. Regionen byr på gode boområder og uforglemmelige naturopplevelser. Byens beliggenhet med nær tilgang til fjell og sjø, uansett årstid er en fantastisk styrke ved kommunen. De har også verdens nordligste bebodde skjærgård med 365 øyer omkranset av flotte fjell og enestående utendørsmuligheter

Harstad har landsdelens største kulturhus, festivaler og festspill, og jobber hardt for å leve opp til slagordet – attraktiv hele livet. Her skal det være godt å leve, bo og arbeide hver eneste dag. Her finner du svært gode bomuligheter, både urbant og landlig. Det er kort vei til garantert barnehageplass, gode skoler og fantastisk natur.

Friluftsliv kan utøves av alle, uansett bosted og nesten uavhengig av fysisk form, bevegelighet og kunnskap, I Harstad er det store muligheter for utøvelse av friluftsliv som passer, uansett alder og funksjonsnivå. Friluftslivets kjerne og helsemessige verdi ligger først og fremst i samspillet mellom naturopplevelse og fysisk aktivitet.Her kan alle, uansett alder, fysisk form, bevegelighet og kunnskap bruke velpreparerte skiløyper eller merkede turløyper, bruke strandsonen eller øyriket til unike opplevelser, ta toppturer, klatre, ta nærturer, drive jakt eller fiske – vi har opplevelser for alle.

Ofte er de gode naturopplevelsene nærmere enn hva man tror, noe som gir et godt utgangspunkt til å være i fysisk aktivitet og oppleve glede. Det være seg opplevelsen av kommunens unike skjærgård, kulturminner, strandsone, skiløyper, klatring, toppturer eller nærturer til fots eller på ski, eller gjennom fiske eller jakt. Kontrastene er store i det vakre landskapet og mulighetene mangfoldige. 

Harstad by er liten nok til å bli kjent med mange, og stor nok til nye opplevelser og gleder hver dag.

Les mer her.

Kontaktperson for kommunen er Park og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen