1. Hjem
  2. Medlemskommuner
  3. Gratangen

gratangenkom Gratangen (Troms)

merking.jpg(Foto: ukjent)

Gratangen kommune ligger i en fjord omgitt av høye majestetiske tinder som stuper i havet. Gratangen har en opprinnelse i gammelnorsk Grjotangr. Grjot betyr stein etter en stor klebersteinforekomst ved fjorden. Angr betyr fjord. Med sine 1000 innbygger og  godt over 312 km² gir kombinasjonen av fjord og fjell utallige muligheter til å ferdes i naturen og oppleve mange forskjellige former for friluftsaktiviteter. Her er det kun fantasien som setter grensen.

Gratangen var sentral under 2. verdenskrig med flere viktige hendelser. Det var i Gratangen og Lavangen tyskerne for første gang måtte trekke seg tilbake og fikk sitt første nederlag under 2. verdenskrig. Kommunen arbeide derfor med å få på plass krigsminneløyper for å minnes hendelsene som fant sted. Løypene vil bli spennende kulturhistoriske opplevelserforturgåere.

Gratangen er kystkulturkommunen i Nord-Norge med vertskap for Nord-Norsk fartøyvernsenter og Båtmuseum. Kystlaget arrangerer årlig marked i Foldvik, hvor kystkulturen står sentralt. For å komme på markedet kan en delta på markedsmarsjen over fjellet fra Grovfjorden. Gratangen har satt opp skilt og merket løyper til 14 turmål i Gratangen. Turene inngår i trimaktiviteten "Ti på tur i Gratangen

 

Gratangen - et sted å bli glad i! 

Kommunens kontaktperson er rådgiver for næring og utvikling Linda Klausen.