evenesk Evenes (Nordland)

evens

Friluftslivskommunen Evenes byr på gode muligheter for friluftsliv i hele kommunen. Landskap og natur er variert og gir gode muligheter for utøvelse av friluftsliv til havs, i skogen, til vanns og høyt til fjells. I Evenes går man på tur. Evenes turlag har ekspandert til ca 800 medlemmer de siste årene, som er imponerende i en kommune med 1400 innbyggere. Lagets turmål er svært godt besøkt. I tillegg til dette driver Liland IF et løypenett i Lilandsfjellet som brukes aktivt av blant annet skolen som er i umiddelbar nærhet. Frivilligheten står sterkt i Evenes og det finnes til sammen over 150 kilometer med godt tilrettelagte turløyper i kommunen.

Etter et par minutters kjøring fra Evens flyplass mot Narvik finner man avkjørselen til Gállogieddi samisk friluftsmuseum. På Gállogieddei har du mulighet til å oppleve et markesamisk gårdstun og få innblikk i samsik kulturarv, næringsgrunnlag og religion i markebygdene. Museet drives av Várdobáiki samisk senter.

Etter vel ti minutters kjøring fra Evenes flyplass i retning Narvik kommer man til kommunesenteret Bogen. Fjelltoppene Niingen (1073moh) og Domingen (782moh) sees når man passerer langs E10. Strandvatnen er kåret til kommunens mest attraktive friluftsområde og ligger lett tilgjengelig like bak kommunesenteret.

Evenes kommunes friluftslager på Rådhuset er blitt rikelig supplert og det er mulig å låne: Lavvu, telt, bålpanne med tilbehør, førstehjelpsutstyr, orienteringsutstyr, øks, sag, reinskinn, truger, fiskestenger, vannbeholder, kokekar og bålkjele, tau, presenning, natursti-quiz tema allemannsretten og mer. Sparebankstiftelsen DNB ga 2 millioner til Friluftsrådenes Landsforbund (FL) til innkjøp av utstyrspakker til Friluftsskolen. FL har via Friluftsrådet formidlet utstyret videre til kommunene. Det er gratis å låne utstyr.

Kommunekontakt for Evenes kommune er Kultur- og folkehelsekoordinator Unn Kristin laberg.

Besøk Evenes kommunes friluftslivsportal her.